Місце для Вашої реклами...
Вічна їм слава і пам’ять! Соціалісти урочисто вшанували День партизанської слави - 21 Травня 2012 - Події та новини - Сайт с.Теньківка

Головна » 2012 » Травень » 21 » Вічна їм слава і пам’ять! Соціалісти урочисто вшанували День партизанської слави
23:13
Вічна їм слава і пам’ять! Соціалісти урочисто вшанували День партизанської слави

     Житомирщина увійшла в історію Великої Вітчизняної війни як партизанський край. Тут виборювали перемогу над фашистськими окупантами партизанські з’єднання під командуванням Сабурова, Федорова, Ковпака, Наумова. Всенародно відомий подвиг героїні підпілля Ніни Сосніної. Село Теньківка Червоноармійського району – це ще одна поліська Хатинь, саме тут соціалісти Житомирщини відзначили свято мужності та стійкості людського духу – День партизанської слави.

     19 вересня для села вже кілька років поспіль не просто наступний день у календарі: цього дня 1943 року фашисти спалили дотла невеличку Теньківку, тоді ще – Янушівку. Спалили, як помсту партизанам, що боролися із німецькою навалою із сусідніх лісів. На той час у селі жило 1950 людей, серед них 1146 – діти.

     Цього року Теньківка вже 65-й раз згадує та низько схиляє голови перед священною пам’яттю тих, хто заради нашої свободи загинув на фронтах, у партизанській і підпільній боротьбі, прийняв смерть у фашистських катівнях, помер від ран, голоду, пішов уже в мирний час.

     За сприяння першого секретаря Червоноармійського райкому Валентина Єліна та сільського голови Зіни Мухлінської у селі пройшли урочисті заходи. Почалося свято із церковної служби – у народі 19 вересня – це ще й день Михайлового чуда. Тож, теньківці крім молебню за душі живцем спалених односельців та померлих партизанів ще й освятили хліб та мед, який можна споживати, за традиціями, саме з цього дня. Школярі та гості поклали квіти до пам’ятника жертвам фашистів, і почався мітинг-реквієм. 
     Людмила Слободенко покладає квіти до меморіалу спаленим жителям Теньківки 

     Гостем свята була депутат обласної ради від фракції СПУ, секретар Житомирського обкому Людмила Слободенко, яка вручила всім ветеранам квіти і подарунки. А потім вона виступила з промовою, та не так як усі – із завченими фразами і заготованими виступами – Людмила Дмитрівна почала читати вірш про могили дітей...На обличчях присутніх блищали сльози...

     Після мітингу-реквієму організатори заходу влаштували для ветеранів святковий обід, щоб поспілкуватися, згадати минуле.

     У м. Житомирі також пройшли урочистості до Дня партизанської слави. Заступник голови обласної ради, голова фракції СПУ в облраді Михайло Дімонт, а також представники Корольовського та Богунського райкомів поклали квіти до пам’ятного знаку "Партизанська Слава”. Перший секретар обкому СПУ Олег Пінський виступив на обласному радіо з привітаннями. Також напередодні свята РК та МК області розіслали вітальні листівки партизанам та підпільникам.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 616 | Додав: tenkivka

З'вязок з нами

ВКонтакте

Facebook

Одноклассники

Наше опитування

Як Вам наш сайт?
Всього відповідей: 106
Погода
Статистика

При використанні матеріалів з сайту, посилання на сайт - обов'язково!

Володимир Марченко © 2012-2016
Свої запитання та пропозиції пишіть на: ask.fm | tenkivka@ukr.net