Місце для Вашої реклами...
21 Травня 2012 - Події та новини - Сайт с.Теньківка

Головна » 2012 » Травень » 21
На Житомирщині - жахливе ДТП: «Фольксваген» врізався у гужовий віз, є загиблі
     Близько 20 години 10 серпня між селами Соколів і Теньківка Червоноармійського району водій автомобіля «Фольксваген», 33-річний мешканець с.Соколів, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з гужовим возом під керуванням свого 32-річного односельчанина, який рухався в зустрічному напрямку.

     За інформацією УДАІ УМВС України в Житомирській області, внаслідок ДТП візник від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди, а 51-річний пасажир гужової повозки з пораненнями був доставлений до лікарні.
... Читати далі »

 

     8 травня 2010 року в парафії Яблонне (Зелена Діброва), що обслуговується отцями паллотинами, відбулося святкування 100-ліття костелу, покровителем якого є Святий Йосафат. Після багатьох місяців підготовки, котру виконували прихожани і священик Адам Богуш SAC, врешті відбулася ця пам'ятна подія. Завдяки вірі прихожан,  костел вижив всупереч переслідуванням і репресій, саме тому того дня панувала особлива радість і дух вдячної молитви.

     Перед святковою Святою Месою виступив  молодіжний ансамбель з Житомира з паллотинської парафії, котрий своїм співом величав Бога. Пізніше о 11.00 год. священики разом з єпископом Киїєво-Житомирської дієцезії Яном Пурвінським в процесії вирушили до костелу, де був освячений новий головний вівтар а також меморіальна дошка. Потім священики направились до зовнішнього вівтаря, за яким відбулась Свята месса.

     Всіх запрошених гостей привітав настоятель o ... Читати далі »


     Секретар Політради СПУ, Голова Громадської ради освітян і науковців України Станіслав Ніколаєнко 10 жовтня перебував з робочим візитом у Житомирській області. У рамках візиту в м. Житомирі С. Ніколаєнко зустрівся з освітянами Житомирського, Бердичівського, Чуднівського, Володарсько-Волинського районів. Перед зустріччю відбулася прес-конференція для представників ЗМІ області. Також зустрічі з працівниками освіти пройшли у м. Коростишів, м. Новоград-Волинський та с. Теньківка Червоноармійського району. У ході зустрічі з освітянами були висвітленні та обговоренні питання реформування вищої освіти, демократизації освітнього процесу, про систему зовнішнього тестування, про стан і перспективи профтехосвіти, про необхідність зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів, питання про проблеми педагога, про оплату праці. Станіслав Миколайович обговорював питання про невиконання в повному обсязі освітянських програм, відповідав на запитання. Якісна освіта - це новий, кращий рівень життя, який отримує людина, застосовуючи здобуті знання в різних сферах свого життя. У результаті вся держава живе краще і має високий рейтинг на світовій арені - саме такою є позиція Станіслава Ніколаєнко. Та сьогодні, на жаль, у нашої освіти є серйозні проблеми. Проблема якості та доступності вищої освіти - одне з нагальних питань. Станіслав Ніколаєнко вважає, що потрібно переглянути програми навчання, збільшити частку індивідуального навчання, покращити стан гуртожитків, розширювати дослідницьку роботу, потр ... Читати далі »

         19 вересня 1943 року фашистські загарбники дотла спалили село Теньківку Червоноармійського району та закатували всіх його жителів. Загалом у цей день по-звірячому було вбито 2 тисячі селян, серед яких більш, ніж половина – малолітні діти, та знищено 360 людських осель та інших будов.

 

       Такою жорстокою була помста ворога мирним жителям села за непокору окупаційному режиму та за активну співпрацю з партизанами.

     Щороку 19 вересня, напередодні Дня партизанської слави, біля Монумента пам’яті розстріляних та спалених у роки Великої вітчизняної війни жителів у центрі села відбуваються жалобні мітинги, у яких беруть участь не тільки жителі Теньківки та навколишніх сіл, але й громадськість району.

... Читати далі »


20 грудня 2009р. те, що «погано лежить», завжди впадає в око злодіям, яким так і сверблять руки щось потягнути-поцупити. Можна мати користь з будь-чого - якщо не продасти, обміняти на щось, то принаймні може згодитися самому у господарстві. А от вирішити, що «погано лежить» шифер на складі з отрутохімікатами чи міндобривами, зняти його і принести до себе в подвір'я, тим самим наражаючи на небезпеку свою сім'ю, односельчан, які не мали спокою від того, що небезпечні речовини залишилися під відкритим небом, - це вже занадто...

            До редакції «Вістей» увійшла схвильована жінка і розповіла, що в Теньківці розкрили склад отрутохімікатів.

            - Огорожу розібрали, дах зняли. Це зробили місцеві люди. І куди ж той шифер можна примінити, він же пронизаний хімікатами! У приміщенні знаходиться близько 4 тонн хімікатів Упаковки розлізлися, металеві бочки у порох розсипалися Розмиє те усе дощем - худоба напється, вода піде в криниці. Страшно подумати, що тоді буде! - вигукнула жителька Теньківки Катерина Сергіївна Давидова. - Я вже написала заяви в райдержадміністрацію, в міліцію, до екологічного інс ... Читати далі »


     Житомирщина увійшла в історію Великої Вітчизняної війни як партизанський край. Тут виборювали перемогу над фашистськими окупантами партизанські з’єднання під командуванням Сабурова, Федорова, Ковпака, Наумова. Всенародно відомий подвиг героїні підпілля Ніни Сосніної. Село Теньківка Червоноармійського району – це ще одна поліська Хатинь, саме тут соціалісти Житомирщини відзначили свято мужності та стійкості людського духу – День партизанської слави.

     19 вересня для села вже кілька років поспіль не просто наступний день у календарі: цього дня 1943 року фашисти спалили дотла невеличку Теньківку, тоді ще – Янушівку. Спалили, як помсту партизанам, що боролися із німецькою навалою із сусідніх лісів. На той час у селі жило 1950 людей, серед них 1146 – діти.

     Цього року Теньківка вже 65-й раз згадує та низько схиляє голови перед священною пам’яттю тих, хто заради нашої свободи загинув на фр ... Читати далі »


З'вязок з нами

ВКонтакте

Facebook

Одноклассники

Наше опитування

Як Вам наш сайт?
Всього відповідей: 106
Погода
Статистика

При використанні матеріалів з сайту, посилання на сайт - обов'язково!

Володимир Марченко © 2012-2016
Свої запитання та пропозиції пишіть на: ask.fm | tenkivka@ukr.net