Місце для Вашої реклами...
В Теньківці "поїхав" дах - 21 Травня 2012 - Події та новини - Сайт с.Теньківка

Головна » 2012 » Травень » 21 » В Теньківці "поїхав" дах
23:31
В Теньківці "поїхав" дах

20 грудня 2009р. те, що «погано лежить», завжди впадає в око злодіям, яким так і сверблять руки щось потягнути-поцупити. Можна мати користь з будь-чого - якщо не продасти, обміняти на щось, то принаймні може згодитися самому у господарстві. А от вирішити, що «погано лежить» шифер на складі з отрутохімікатами чи міндобривами, зняти його і принести до себе в подвір'я, тим самим наражаючи на небезпеку свою сім'ю, односельчан, які не мали спокою від того, що небезпечні речовини залишилися під відкритим небом, - це вже занадто...

            До редакції «Вістей» увійшла схвильована жінка і розповіла, що в Теньківці розкрили склад отрутохімікатів.

            - Огорожу розібрали, дах зняли. Це зробили місцеві люди. І куди ж той шифер можна примінити, він же пронизаний хімікатами! У приміщенні знаходиться близько 4 тонн хімікатів Упаковки розлізлися, металеві бочки у порох розсипалися Розмиє те усе дощем - худоба напється, вода піде в криниці. Страшно подумати, що тоді буде! - вигукнула жителька Теньківки Катерина Сергіївна Давидова. - Я вже написала заяви в райдержадміністрацію, в міліцію, до екологічного інспектора.

            Днями начальник РВ УМВС України Л.В.Левчишин повідомив, що працівники міліції знайшли громадянина, який викрав шифер, ним виявився житель Теньківки, і він зізнався у скоєному.

            Як розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації І.В.Кайданюк, у Теньківку виїжджали він, заступник голови райдержадміністрації В.М.Сапонюк та Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області О.В. Халімовський.

            - Ми побачили, що на складі для збереження міндобрив повністю знятий шифер. У приміщенні знаходяться суміші мінеральних добрив. Встановлено особу, яка це зробила. Ми побували в цього громадянина вдома і побачили: шифер лежить біля його хати. Діти вдома малі дихають цим смородом від шиферу. Провели з ним відповідну роботу, зобов'язавши чоловіка у вказаний термін відремонтувати покрівлю складу, державний інспектор О.Халімовський склав припис до виконання, - сказав Іван Володимирович Кайданюк.

            На жаль, подібні випадки непоодинокі в районі. Самі ж місцеві жителі розтягують що бачать - розбирають приміщення ферм, обладнання, худобу, знімають дахи, в тому числі зі складів для отрутохімікатів. Часто оправдовують себе, що це їхні паї, тому вони мають на це право. І нерідко таке самоуправство може призвести до біди, яка неодмінно торкнеться їхніх земляків та їх самих.

 

 

 

Переглядів: 647 | Додав: tenkivka

З'вязок з нами

ВКонтакте

Facebook

Одноклассники

Наше опитування

Як Вам наш сайт?
Всього відповідей: 106
Погода
Статистика

При використанні матеріалів з сайту, посилання на сайт - обов'язково!

Володимир Марченко © 2012-2016
Свої запитання та пропозиції пишіть на: ask.fm | tenkivka@ukr.net