Місце для Вашої реклами...
100-ліття Костелу в Зеленій Діброві - 21 Травня 2012 - Події та новини - Сайт с.Теньківка

Головна » 2012 » Травень » 21 » 100-ліття Костелу в Зеленій Діброві
23:35
100-ліття Костелу в Зеленій Діброві
 

     8 травня 2010 року в парафії Яблонне (Зелена Діброва), що обслуговується отцями паллотинами, відбулося святкування 100-ліття костелу, покровителем якого є Святий Йосафат. Після багатьох місяців підготовки, котру виконували прихожани і священик Адам Богуш SAC, врешті відбулася ця пам'ятна подія. Завдяки вірі прихожан,  костел вижив всупереч переслідуванням і репресій, саме тому того дня панувала особлива радість і дух вдячної молитви.

     Перед святковою Святою Месою виступив  молодіжний ансамбель з Житомира з паллотинської парафії, котрий своїм співом величав Бога. Пізніше о 11.00 год. священики разом з єпископом Киїєво-Житомирської дієцезії Яном Пурвінським в процесії вирушили до костелу, де був освячений новий головний вівтар а також меморіальна дошка. Потім священики направились до зовнішнього вівтаря, за яким відбулась Свята месса.

     Всіх запрошених гостей привітав настоятель o. Володимир Осіца SAC. Між іншим були присутні: отець Василь - греко-католицький священик, генеральний консул Республіки Польщі у Вінниці Кшиштоф Свідерек, редактор польського телебачення Вроцлавського відділу - Гражина Орловська-Сондей, представники місцевої влади на чолі із Станіславом Карпінським - головою Червоноармійської райдержадміністрації, представники обласного телебачення і преси,  співбрати паллотини, а також вірні з Житомира, Червоноармійська - разом зі своїм настоятелем, з Новограду-Волинського, Кам'яного Броду і інших навколишніх місцевостей.

     Музикальну оправу під час Святої меси виконував кафедральний хор з Житомира. Проповіді виголосив єпископ Ян Пурвінський, де підкреслив незламність віри прихожан, завдяки якій костел пережив і далі може служити вірним. Висловив також прохання, аби якнайбільше прихожан  приходило б  до святині, аби завжди костел був наповнений.

     На завершення святкування всім подякував o. Адам Богуш SAC, а також, прибувший з Польщі, o. Анджей Муха SAC - делегат провінція, який передав щирі  вітання і запевнив про подальшу допомогу для католиків, що живуть на Сході. Потім голос забрав пан консул Кшиштоф та голова райдержадміністрації.

     Надалі в процесії всі удалися на місцеве кладовище, де священик єпископ Ян Пурвінський помолився за упокій тих, які часто виступали на захист віри і завдяки яким сьогодні всі можуть молитися в цьому храмі. Після повернення з кладовища запрошені гості удалися до села Соколів, де був приготовлений святковий обід. Дописала погода, а також гості - Богові хай буде подяка. На завершення особливу подяку висловили для Зофії Свінціцької, яка багато років доглядає за костелом в Яблонному.

о. Володимир Осіца SAC

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 714 | Додав: tenkivka

З'вязок з нами

ВКонтакте

Facebook

Одноклассники

Наше опитування

Як Вам наш сайт?
Всього відповідей: 106
Погода
Статистика

При використанні матеріалів з сайту, посилання на сайт - обов'язково!

Володимир Марченко © 2012-2016
Свої запитання та пропозиції пишіть на: ask.fm | tenkivka@ukr.net